*Common*People*Like*Me*

Alla inlägg den 25 maj 2011

Av Caroline Bilca - 25 maj 2011 22:17

Så var tre långa och intensiva arbetsdagar över och fyra lediga dagar väntar, härligt! Har bara planerat några få saker som jag ska göra. Roliga saker som långtur till havet och förhoppningsvis även en dag till Visby med Milo. Hoppas på sällskap, för jag behöver köpa ett par nya jeans, och Milo får ju inte följa med in i butiker, även jag drömde en natt att han faktiskt var med när jag skulle köpa kläder ;P  
Så ska jag fixa mannens och mammas hår, bada Milo. Lite tråkiga måsten som att städa och tvätta. Sen är det tänkt att jag ska ägna lite tid åt mig också. Börjar med lite skönhetssömn, tänker då INTE (!) gå upp kvart i sex på morgonen när jag är ledig (men skönt att jag lyckats ställa dygnet till rätta. Tycker att nio är lagom tid att gå upp när man är ledig), fixa naglarna, ansiktsmask och lite sådant ska jag också göra. Blir dock lite rastlös när jag gör ansiktsmask, att femton minuter kan vara så långa och så tråkiga...
Arbetsuppgifterna på jobbet har iaf varit mycket roligare den här månaden när jag börjat tidigt och varit mest på golvet, bara kört några kortare pass i kassan. Tiden går verkligen fort när man har mycket att göra!

Det blev en första plats för Trixie (Trixie Hornline) igår :) Grattis Pappa!! Och Dianne Goj kvalade felfritt. Pratade med pappsen och tydligen hade Trixie startat med 40 meters tillägg, och sedan för att ta sig fram i ledning låg hon i tredje spår, vilket ger ännu fler extra meter vid kurvorna. "Dödens spår..." Men Trixie hade fortfarande krafter kvar när hon gick över mållinjen. En bra början på travsäsongen :)

Läste precis om Grekland och deras ekonomi. Tror att en bra början skulle vara att se över alla säsongsarbetare. Det är en stor del av befolkningen.. Jag vet ju hur det fungerar där nere, eller hur det INTE fungerar. Jag, t.ex, jobbade sju dagar i veckan, nio timmar om dagen i sex månader. Men...! På mina papper stog det att jag jobbade fyra timmar om dagen, fem dagar i veckan. Alla gjorde så. Inte mitt val, utan cheferna, och snubben på Kos som hade hand om alla papper var ju med på fusket också. Tillräckligt med timmar för att man skulle få ut något som liknar en A-kassa i Grekland för säsongssanställda. Men det blir ju inte lika kostsamt vad gäller skatter och övrigt för anställda och arbetsgivare. Så alla tjänade på pappret väldigt lite och betalade ingen skatt... En eller två gånger om året var dom runt och kollade restauranger, barer och kiosker, men det spridde sig ju snabbt när dom kom till ön, så då kunde man få en extra ledig timme när dom närmade sig ens arbetsplats.
Jag är visst lite anti Grekland. Nåja, hatkärlek är vad jag har till det landet.. Men i september blir det Cypern, en bättre kopia av Grekland ;)

Nu blir det säsongsavslutning av Grey's. Nätet har strulat senaste dagarna, men nu hoppas jag att det ska fungera ordentligt. Sen ska jag kramas med lillkillen och sova minst åtta timmar i natt :)

Puss och Kram :)

Ovido - Quiz & Flashcards