*Common*People*Like*Me*

Alla inlägg den 8 juni 2010

Av Caroline Bilca - 8 juni 2010 13:52

Ser ut som att mannen börjar jobba redan på fredag. Blev lite strul med mina arbetstider och ringde precis upp chefen för att få det avklarat. Från 20 till 40 timmar i veckan går bara inte. Skulle se ut det att lämna Milo hemma hela dagarna... Men jag bad han ordna en dag extra ledigt i veckan, sen finns ju mamma som kan ställa upp någon dag.

Tyckte han lät lite kort, men det är ju inte mitt fel. När det varit sagt 20 timmar veckan så måste man ju fråga först innan man bestämmer sig för att planera schemat på 40 timmar...

Jag är ju planerare och ser till att planera mitt liv efter vad jag har för uppgifter i övrigt. Därav skaffade jag min Milo nu. Läget var ju helt perfekt att skaffa hund! Så jag hoppas att chefen förstår att jag inte har gjort något fel och tror att jag är en lat människa som inte vill jobba. Visst vill jag ju helst vara med Milo, jämt, men när jag jobbar så gör jag det bra och med ett leénde på munnen!


Igår var vi på valpkurs med Milo. Första lektionen. Susanne som håller i det, är jätteduktig och min första uppfattning var att alla valparna var duktiga också. En av dom gick fot sååååå fint. Kommer inte ihåg vad rasen hette, men han var också blåögd och nästan på dagen lika gammal som Milo :)

Vi övade med en hund i taget att släppa dom lösa och se hundarnas olika personligheter som framträder tydligt när det står en rad främmande människor i ena änden av trädgården, och husse och matte står och väntar och ser vad som händer. Milo gick fram för att kolla läget, vilka dom var. "Äh, skit i dom det luktar så gott runt här!! Men, vart tog husse och matte vägen???? Måste hitta husse och matte!!"

Jag har varit lite feg med att släppa honom på lösen. Fick tips om att släppa honom uppe i skogen vid åkrarna. Men jag har varit hönsmamma och föreställt mig det värsta. Så det var bra att se att han faktiskt håller koll på oss :)


Idag gick vi upp i åkervägarna och släppte honom i ett par minuter. Matte med ost och skinka i handen (fortfarande hönsmamma). Han hade stenkoll på oss!! Sprang bara ett par steg för att sedan kolla att vi faktiskt var kvar.


Jag är rädd att han skulle springa efter något in i skogen. Och tänk om en jägare skulle vara i farten.....! Och sen finns det ju hårda regler om hur man får lov att ha sin hund lös. Man får ha dom okopplade i skogen, men bara om man har 120% koll. Kan man lova att man har det??

Men det som är bra är iaf att kolla vart Milo står, vilken koll han har på oss ifall han någongång skulle komma på lösen. Tryggt att veta att husse och matte är superviktiga :)

Ovido - Quiz & Flashcards